ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η GSK προηγείται στην κούρσα απόκτησης μονάδας της Pfizer

Η Pfizer ελπίζει να εξασφαλίσει μέχρι και 20 δισ. δολάρια για τη μονάδα, που πουλά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, όπως παυσίπονα, πολυβιταμίνες και συμπλήρωμα ασβεστίου.

Η GlaxoSmithKline είναι σε θέση να κερδίσει τον αγώνα για την απόκτηση των καταναλωτικών δραστηριοτήτων υγείας της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, αφού κέρδισε έναντι ανταγωνιστικής προσφοράς από την Reckitt Benckiser.


Η Pfizer ελπίζει να εξασφαλίσει μέχρι και 20 δισ. δολάρια για τη μονάδα, που πουλά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, όπως παυσίπονα, πολυβιταμίνες και συμπλήρωμα ασβεστίου.

Τόσο η GSK όσο και η Reckitt υπέβαλαν τελικές προσφορές αυτή την εβδομάδα.

Εάν η GSK κερδίσει τον διαγωνισμό, αυτό θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές κινήσεις της Emma Walmsley, που διορίστηκε πέρυσι chief executive του βρετανικού παραγωγού φαρμάκων.

Δεν ήταν σαφές εάν άλλοι υποψήφιοι είχαν εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες του διαγωνισμού, αλλά η προσοχή σε όλη τη διαδικασία πώλησης επικεντρώθηκε σε μια μάχη μεταξύ της GSK και της Reckitt. Άλλες εταιρείες, όπως η Johnson & Johnson και η Nestlé, ακολούθησαν επίσης τη διαδικασία, αλλά τελικά αποφάσισαν να μην υποβάλουν προσφορές.

Η Pfizer υποστήριξε καθ 'όλη τη διάρκεια της μελέτης ότι εξετάζει την πώληση ή την απόσχιση της επιχείρησης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν επιλέξει την GSK, θα μπορούσε να διαθέσει τη μονάδα με άλλο τρόπο. Θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει να διατηρήσει την επιχείρηση.

"Μια εξαγορά για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Pfizer για καταναλωτικά προϊόντα υγείας δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια εξαγοράς μας και η απόκτηση μέρους της επιχείρησης δεν ήταν δυνατή", δήλωσε την Τετάρτη ο Rakesh Kapoor, διευθύνων σύμβουλος της Reckitt.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα παραμείνει επικεντρωμένη στην ενσωμάτωση του Med Johnson Nutrition που έχει αποκτήσει.

Οι μετοχές της Reckitt αυξήθηκαν σχεδόν 5% την Πέμπτη το πρωί, ενώ οι μετοχές της GSK υποχώρησαν σχεδόν κατά 1%.

Η Pfizer έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και παρασκευή συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


Πηγή : iatronet