ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Λουκέτο σε 25 εργοστάσια θα βάλει η Teva στα επόμενα δύο χρόνια

Η Teva πρέπει να κλείσει περίπου τα μισά από τα 80 εργοστάσια παραγωγής της σύμφωνα με το νέο CEO της, Kåre Schultz. Η φαρμακοβιομηχανία έχει ήδη συμφωνήσει με τους εργαζόμενους για να βάλει λουκέτο σ’ ένα ακόμη εργοστάσιο στο Ισραήλ, ενώ εκκρεμούν περικοπές σε 40 ακόμη.

Να σημειώσουμε ότι η Teva έχει συμφωνήσει με τα εργατικά συνδικάτα στις λεπτομέρειες, σύμφωνα με τις οποίες 60 εργαζόμενοι απολύονται μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου 2018 , ενώ οι άλλοι 180 θα εγκαταλείψουν την εργασία τους όταν το εργοστάσιο κλείσει στο τέλος του επόμενου έτος, όπως μετέδωσε το Reuters.


Οι εργαζόμενοι είχαν απομακρυνθεί από τις γραμμές παραγωγής αφού ο νέος διευθύνων σύμβουλος Kåre Schultz δήλωσε ότι η Teva θα καταργήσει περίπου 14.000 θέσεις σε όλο τον κόσμο, με περίπου 1.750 περικοπές να προέρχονται από το Ισραήλ, καθώς η οικονομικά αναξιοπαθούσα εταιρεία παραγωγής γενοσήμων προσπαθεί να λύσει μεγάλα προβλήματα .

Ενώ, στο εργοστάσιο της Ιερουσαλήμ πριν από μία εβδομάδα, η Teva κατάληξε σε συμφωνία με περίπου 500 εργαζόμενους για να μειωθούν κατά 200 άτομα το 2018 και τα υπόλοιπα όταν το εργοστάσιο κλείσει στα τέλη του 2019 . Αλλά αυτή είναι ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου για το δίκτυο παρασκευής της Teva σύμφωνα με μια παρουσίαση στη συνδιάσκεψη ιατρικής περίθαλψης της JP Morgan. Ο Schultz δήλωσε ότιη Teva πιθανότατα θα κλείσει 20 έως 25 εργοστάσια κατασκευής στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς θα μειώσει περίπου κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια τα έξοδα της κλείνοντας 40 εργοστάσια μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Schultz δήλωσε ότι η Teva έχει «τη μεγαλύτερη αλυσίδα παρασκευής από οποιασδήποτε εταιρεία». Πρόσθεσε ότι οι δύο τομείς που θα δουν τις λιγότερες περικοπές είναι οι πωλήσεις και η παραγωγή. Εάν η εταιρεία είχε αναπτυχθεί με ενσωμάτωση άλλων εταιρειών θα είχε πιθανώς μόνο δύο έως τέσσερις τοποθεσίες παρασκευής ενεργών φαρμακευτικών ουσιών και μεταξύ οκτώ και 12 εργοστασίων, συμπλήρωσε. Αντ΄ αυτού , η εταιρεία έχει 80 εργοστάσια.

«Είναι αυτονόητο ότι έχουμε πάρα πολλά εργοστάσια «, δήλωσε ο Schultz. Παρόλο που χρειάζεται χρόνος για μια τέτοια μείωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος εξήγησε ότι μακροπρόθεσμα, η Teva πρέπει να κλείσει περίπου τα μισά από αυτά τα 80 εργοστάσια για να επιτύχει βιώσιμη κερδοφορία.


Πηγή : healthweb