ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Αναστολή χορήγησης αναλωσίμων

Αθήνα 20/10/2017 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ 

Αρ. Πρωτ. 3743 


ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ως Προεδρείο του Π.Φ.Σ , με επιστολή μας από τις 19/10/17 προς τον κ. Μπερσίμη , Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ , μεταξύ άλλων ρωτούσαμε :

"Σε περίπτωση που στις 23/10/17 , που θα ισχύσει το νέο Φ.Ε.Κ και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του e- dapy , τα προϊόντα που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα οποία έχουν χορηγηθεί από τα φαρμακεία λόγω μη λειτουργίας του e-DAPY , θεωρούμε αυτονόητο και παρακαλώ επιβεβαιώστε το , ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή ".


Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , μας διαβεβαίωσε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ,ότι η νέα εφαρμογή θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με την ισχύ του νέου Φ.Ε.Κ ,δηλαδή στις 23/10/17 , επομένως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα . Διαβεβαίωση όμως ,που παρά την επιμονή μας , ποτέ δεν λάβαμε γραπτώς.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και σήμερα Δευτέρα 23/10/17 , η νέα εφαρμογή δεν θα ανοίξει παρότι το νέο Φ.Ε.Κ θα ισχύσει κανονικά , και με πλήρη αδιαφορία του ΕΟΠΥΥ για τις ενστάσεις μας .

Για τούς ανωτέρω λόγους και μπροστά στον κίνδυνο μη αποζημίωσης σε προϊόντα που θα χορηγήσουμε , τα οποία δεν θα αποζημιωθούν με βάση το νέο Φ.Ε Κ , το ΔΣ αποφάσισε από σήμερα 23/10/17 και μέχρι την λειτουργία της νέας εφαρμογής ,τα εξής :

1 - Αναστολή στην χορήγηση όλων των προϊόντων της νέας σύμβασης , εκτός των Αναλωσίμων Σ.Δ και αυτό γιατί δεν θέλουμε απροειδοποίητα να φέρουμε σε δύσκολη θέση την εν λόγω ιδιαιτέρως ευαίσθητη ομάδα πασχόντων , δηλαδή θα χορηγούμε μόνο :

α) ταινίες μέτρησης σακχάρου με ανώτατη τιμή αποζημίωσης τα 19,5 € , γιατί με το νέο Φ.Ε.Κ , υπάρχουν και ταινίες μέτρησης με μικρότερες τιμές αποζημίωσης , λόγω της αλλαγής ( βάση νόμου ) της μεθόδου προσδιορισμού αυτών ( Μ.Ο των τριών χαμηλότερων τιμών ) , όπως Vivacheck eco 18,73€, Fora Diamond 15,43 €, Gluneo 15,33 €, Ζαφείρι 12,63 €, Ruby 12,63 €, Gluco Dr autostrips 17,83 €, Freestyle Lite 18,29 €

β) βελόνες για φυσικοσύριγγες εκτός NOVOFINE που δεν αποζημιώνονται με το νέο Φ.Ε.Κ.

γ) Σκαρφιστήρες και 

δ) Σύριγγες ινσουλίνης.

2 - Σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν λειτουργήσει έως 31/10/17 , η εισήγηση / πρότασή μας θα είναι , η αναστολή χορήγησης να επεκταθεί και για τα Αναλώσιμα του Σ.Δ. από 1/11/2017.

Τέλος , κάτω από τις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις και με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε ζημίες από τη μη πλήρη εφαρμογή του συστήματος , σας ενημερώνουμε ότι καλέσαμε έκτακτο Δ.Σ του Π.Φ.Σ για αύριο Τρίτη 24/10/17 στις 15:00, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της μη λειτουργίας του νέου συστήματος e- DAPY.


Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς 

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας 
Κυριάκος Θεοδοσιάδης           Σεραφείμ Ζήκας