ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Διαβεβαιώσεις ΕΟΠΥΥ προς το νέο προεδρείο για πληρωμές αναλώσιμων

Το ζήτημα των αναλώσιμων διαβήτη βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ με το νέο προεδρείο του ΠΦΣ, χθες Τετάρτη απόγευμα.
Αν και η συζήτηση άγγιξε και άλλα θέματα, το “αγκάθι” του ιατροτεχνολογικού υλικού δεν μπορούσε παρά να κυριαρχήσει, με τον Σ. Μπερσίμη να διαβεβαιώνει τους νέους επικεφαλής των Φαρμακοποιών πως οι πληρωμές προχωρούν.
Ο κ. Μπερσίμης παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν, όπως φέρεται να υποστήριξε, κινητικότητα στις πληρωμές. Δεσμεύτηκε μάλιστα οτι ο Ιανούαριος θα εξοφληθεί για όλα τα φαρμακεία της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα εξοφληθούν έως τα τέλη Αυγούστου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φέρεται να ανέφερε πως στην πάρεδρο βρίσκονται εντάλματα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία αναμένεται να υπογραφούν σήμερα και τα χρήματα να πηγαίνουν στους συλλόγους.
Πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα, πως πρόκειται να συσταθεί 3μελής επιτροπή για το θέμα των αναλωσίμων.
Το προεδρείο του ΠΦΣ εξήγησε στον κ. Μπερσίμη πως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές, καθώς το μέγεθος τους προσθέτει περαιτέρω πιέσεις στα ήδη επιβαρυμένα φαρμακεία. Ο ένας μετά τον άλλο φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά τη χώρα ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αναστολή της πίστωσης και ο ΠΦΣ δεν μπορεί παρά να τους στηρίξει, δεδομένων των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Συνεπώς, αν και οι επικεφαλής του ΠΦΣ εμφανιζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί κατά ποσο οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του χρονοδιαγράμματος που έθεσε ο κ. Μπερσίμης. Έτσι, φέρονται να ξεκαθάρισαν πως θα παρακολουθούν τη διαδικασία στενά και καθημερινά, με τις επόμενες ημέρες και την πληρωμή του Ιανουαρίου να αποτελούν δείκτη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν κεντρικά.
Ζήτησαν δε, τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ εγγράφως, υπογραμμίζοντας πως η ταχύτητα στις εκκαθαρίσεις και τις πληρωμές πρεπει να αυξηθεί.
Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ όπου και θα εξεταστεί η πορεία των πληρωμών.


Πηγή: Virus