ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΦ: Αναστολή άδειας σε φαρμακαποθήκη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην αναστολή της άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση στη φαρμακαποθήκη MEDICAL LOGISTICSΦαρμακαποθήκη IKE (δ.τ. MEDILOG, 3ο χλμ Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης), που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Μετά από σειρά ελέγχων σε σημεία χονδρικής πώλησης φαρμάκων, ο ΕΟΦ διαπίστωσε σοβαρές παραβάσεις στην τήρηση των Κατευθυντήριων Οδηγιών, που αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις κατοχής της άδειας. Μεταξύ των παραπτωμάτων, ήταν η προμήθεια/πώληση φαρμάκων από/προς μη νομιμοποιημένες πηγές, έλλειψη στοιχείων τεκμηρίωσης για αγορές φαρμάκων.
Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα 6 μηνών, κατά το οποίο η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται πλέον να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα.
Ο ΕΟΦ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η προμήθεια φαρμάκων από μη νομιμοποιούμενες πηγές αποτελεί παράβαση του άρθρου 107 της ΚΥΑ Δ.ΥΓ3α/Γ.Π. 32221/2013 (ΦΕΚ 1049 Β΄/29-4-2013) ως προϋπόθεση τήρησης της άδειας χονδρικής πώλησης και οδηγεί στην αναστολή ή και ανάκληση της άδειας χονδρικής πώλησης. Τέλος, εφιστά την προσοχή των χονδρεμπόρων για την επιβεβαίωση της νομιμότητας μιας άδειας, είτε μέσω της ευρωπαϊκής βάσης EUDRAGDP, είτε μέσω της Αρχής που εξέδωσε την υπό επιβεβαίωση άδεια.

Πηγή: Farmakeutikos Kosmos