ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ετοιμάζουν επιχείρηση «σκούπα» στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς

Εκτενή έλεγχο στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς ετοιμάζεται να κάνει ο οργανισμός μετά από την διαπίστωση ότι αρκετοί υπερσυνταγογραφούν από διαφορετικά ιατρεία, αυξάνοντας έτσι τον όγκο της συνταγογράφησης.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Τ. Γεωργακόπουλος , οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να συνεργάζονται και να διατηρούν διαφορετικά ιατρεία, όμως έτσι δεν ελέγχεται σωστά ο όγκος της συνταγογράφησης –η οποία κάποιες φορές δεν είναι απαραίτητη και δεν γίνεται καν από ιατρούς-και αυτό πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφευχθεί, μέσα από κάποιο νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύεται και ο οργανισμός.


Με δεδομένο ότι ένα από τα θέματα που μπήκαν επί τάπητος με τα νέα μέτρα, είναι και ο όγκος της συνταγογράφησης και μάλιστα προβλέπονται σκληρά μέτρα για όσους υπερβαίνουν τα όρια τότε φαίνεται πως το θέμα απασχολεί σοβαρά τους υπεύθυνους.

Οι νέοι κανόνες συνταγογράφησης αναμένεται να πλαισιωθούν από συγκεκριμένα πρωτόκολλα, η παραβίαση των οποίων θα επιφέρει αυστηρά πρόστιμα. Πρόστιμα, τα οποία θα ξεκινάνε από το ποσό των 2.000€ θα φτάνουν τις 5.000€ και επιπλέον θα μπορούν να επιβάλουν ακόμη και την απαγόρευση της συνταγογράφησης για τους παραβάτες.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο έλεγχος της συνταγογράφησης αναμένεται να πραγματοποιείται κάθε μήνα.


Πηγή : dailypharmanews