ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Λεκτικός πόλεμος υπ. Υγείας & Ποταμιού για τον εμβολιασμό - Τι απαντά ο Ανδρέας Ξανθός

Πόλεμος για το ζήτημα των εμβολιασμών έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης, και ειδικότερα υπουργείου Υγείας, και Ποταμιού. Τα πυρά ένθεν κακείθεν είναι έντονα και δημιουργούν εύλογο προβληματισμό, καθώς το Ποτάμι κάνει λόγο για «παράθυρο στην παραπληροφόρηση από τον υπουργό Υγείας». 

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απάντησε αργά χθες το βράδυ στον πρώην βουλευτή του Ποταμιού και νυν βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Κ. Μπαργιώτα, λέγοντας πως «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μια απολύτως ξεκάθαρη απάντηση του υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το θέμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος θα γινόταν αντικείμενο ακραίας αντιπολιτευτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης».


«Το Ποτάμι επιδίδεται ανοικτά σε έναν άκρατο λαϊκισμό απέναντι σε ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας, εμφανιζόμενο ως προστάτης του υποχρεωτικού εμβολιασμού απέναντι στην υποτιθέμενη ανεκτικότητα του υπουργού Υγείας στην παραπληροφόρηση για το θέμα των εμβολιασμών» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεχίζει:

«Επαναλαμβάνουμε την τοποθέτηση στη Βουλή: Ο εμβολιασμός αποτελεί διεθνώς ένα πολύ κρίσιμο εργαλείο προστασίας της δημόσιας υγείας και έχει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και της αντιμετώπισης μεταδοτικών νοσημάτων.

Η απάντηση στην ευτυχώς περιορισμένη επιρροή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η έμφαση στην κουλτούρα της οικογενειακής ιατρικής, της πρόληψης και της αγωγής υγείας και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών για τα πολλαπλά οφέλη των εμβολίων και τους κινδύνους από τον μη εμβολιασμό.

Αρκετά λοιπόν με τη διαστρέβλωση της αλήθειας στο όνομα της αντικυβερνητικής ρητορείας. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την ιδέα του εμβολιασμού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Η ανακοίνωση του Ποταμιού είχε ως εξής:

«Ακρογωνιαίος λίθος της Δημόσιας Υγείας σε όλον τον σύγχρονο κόσμο είναι ο εμβολιασμός. Ο εμβολιασμός δεν προφυλάσσει από πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες μόνο το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται. Δημιουργώντας την λεγόμενη "ανοσία αγέλης" προφυλάσσει τα πιο αδύνατα άτομα της κοινωνίας: τα βρέφη που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και αδύναμα παιδιά με σημαντικές αλλεργίες ή που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή (π.χ. παιδιά με λευχαιμία) αλλά και όλους του ασθενέστερους συμπολίτες μας! Η παραπληροφόρηση που παρέχει απλόχερα το διαδίκτυο σε γονείς που απλά θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους έχει φέρει και στη χώρα μας το αντι-επιστημονικό κίνημα του αντι-εμβολιασμού. Η Κυβέρνηση, με τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Ανδρέα Ξανθού, αντί να δώσει σαφές και ισχυρό μήνυμα στους γονείς για την ανάγκη αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, προσφέρει παράθυρο στην παραπληροφόρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας. Η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της δήθεν αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτυγχάνει ακόμα μια φορά να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας».


Πηγή : onmed