ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

NOVARTIS: Αλλαγές “στο τιμόνι” του ελληνικού τμήματος

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της ηγετικής ομάδας της Novartis Ελλάδος αποτελεί η απόφαση της διοίκησης της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας να προχωρήσει σε αλλαγές “στο τιμόνι” του ελληνικού τμήματος. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas, τα τελευταία 3,5 χρόνια, Riccardo Canevari αναλαμβάνει θέση επικεφαλής του τμήματος Ογκολογίας, με έδρα στις ΗΠΑ (Senior Vice President και Global Brand Lead). 

Η μετακίνηση αποτελεί σαφή προαγωγή του κ.Canevari και δείχνει τη σαφή στήριξη της μητρικής εταιρίας στο πρόσωπο του Ιταλού, που ανέλαβε τη Novartis Hellas σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και εν μέσω των έντονων συζητήσεων για σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας και την εμπλοκή του ονόματος της φαρμακοβιομηχανίας στη σχετική κουβέντα.
Αλλά και η επιλογή του προσώπου που θα αντικαταστήσει τον κ. Canevari είναι ενδεικτική της σημασίας που κατέχει για τους Ελβετούς το ελληνικό παράρτημα.
Τη θέση του προέδρου της Novartis Ελλάδος αναλαμβάνει, λοιπόν, από 1η Μαΐου, η Γερμανίδα Susanne Kohout. Η κ. Kohout είναι επικεφαλής του τμήματος Οφθαλμολογίας (Global Franchise Head Retina) και εργάζεται για τη Novartis τα τελευταία 22 χρόνια. Θεωρείται, δε, ένα από τα πλέον ισχυρά στελεχη της εταιρίας και η τοποθετήση της χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο δυναμικό της χώρας.
Το 1996 η κ. Kohout ήταν επικεφαλής της Zyma Γερμανίας, της εταιρίας OTC της Ciba-Geigy και από τη θέση αυτή, ηγήθηκε της διαδικασίας συγχώνευσης της Ciba και της Sandoz Self-Medication, με το τμήμα Consumer Health της Novartis. Από το 2002 έως το 2005, ηγήθηκε με επιτυχία του τμήματος OTC της Νovartis για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Global Head Marketing/Consumer Excellence, για το τμήμα Consumer Health. Από το 2007 έως το 2011, κατείχε τη θέση της Προέδρου της CIBA VISION® για την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Πηγή: Virus