ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δικαιούμαι μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα; Μάθε με ένα κλικ ΕΔΩ

Είτε είστε ανασφάλιστος, είτε ασφαλισμένος, μπορείτε εύκολα να βρείτε αν έχετε δικαίωμα μηδενικής συμμετοχής στην φαρμακευτική αγωγή και επίσης αν εξαιρείστε από το κόστος του 1€ ανά συνταγή.

Το αν κάποιος έχει δικαίωμα για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα είναι μία από τις πληροφορίες που παρέχει στους πολίτες το Σύστημα “Άτλας”.


Το Σύστημα “Άτλας” είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.

Ασφαλιστική Ικανότητα

Στο Πληροφοριακό Σύστημα “Άτλας” περιλαμβάνεται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης - Ασφαλιστικής Ικανότητας. Μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα πληροφόρησης για την Ασφαλιστικής σας Ικανότητα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του “Άτλας”:

Για τους ανασφάλιστους πολίτες (Ν.4368/2016):
Κατόπιν της δημοσίευσης της υπ΄ αρ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908 τ.Β΄ - ΑΔΑ:6Λ2Η465ΦΥΟ-ΠΗΟ) «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», υπάρχουν κατηγορίες ανασφάλιστων πολιτών που έχουν δικαίωμα μηδενικής συμμετοχής στην φαρμακευτική αγωγή και επίσης εξαιρούνται από το κόστος του 1€ ανά συνταγή.

Από αυτή την σελίδα, μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε ενταχθεί σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να τον αναζητήσετε στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ;

Δείτε αν έχετε δικαιούστε μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ενταχθεί στο σύστημα «Άτλας»;

Στο σύστημα έχουν ενταχθεί οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ,ΤΣΠΕΑΘ). Στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν το ΝΑΤ και το Δημόσιο.

Ποια χρονικά διαστήματα καλύπτει η Ασφάλιση που έχει ενταχθεί στο σύστημα «Άτλας»;

Το Σύστημα "Άτλας" - Ενότητα Ενιαίου Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης καλύπτει στην πρώτη του έκδοση το χρόνο ασφάλισης από την 1/1/1994 έως σήμερα. Σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης θα εμπλουτιστεί με στοιχεία για το διάστημα προ του 1994.



Πηγή : iatropedia