ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέο «μπλόκο» της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!

Nέο φρένο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας να δημοσιοποιεί τα ονόματα των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας ο οποίος και προσέφυγε στην Αρχή, ο φορέας με νέα γνωμοδότησή του μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που χορηγούνται από φαρμακευτικές εταιρείες που πάνε σε συνέδρια.


Συγκεκριμένα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την 7/2017 απόφασή της απέρριψε την αίτηση θεραπείας του ΕΟΦ κατά της 5/2016 απόφασής της που εκδόθηκε μετά από αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όμως η νέα γνωμοδότηση της Αρχής φαίνεται ότι μπλοκάρει και τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει πρόσφατα ότι θα προχωρήσει η διαδικασία, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κάθαρση.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών επιδιώκουν εδώ και καιρός και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να προσαρμοστούν και στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Πηγή : healthreport