ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

‘Εναρξη εφαρμογής της νέας κωδικοποίησης στο Μητρώο ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ

Αργά αλλά σταθερά βελτιώνεται το νέο Μητρώο ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ, η έναρξη λειτουργίας του οποίου στις αρχές του χειμώνα συνοδεύτηκε από πληθώρα δυσλειτουργιών, ορισμένες από τις οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, το σύνολο των εισαγωγέων που έχουν αναρτήσει τα προϊόντα τους στο Νέο Μητρώο καλείται μέχρι την Παρασκευή 21 Απριλίου να συμπληρώσει, για τα όλα τα προϊόντα-υλικά, τον παλαιό κωδικό ΕΚΑΠΤΥ που είχε λάβει το προϊόν στο παρελθόν, στο ειδικό πεδίο που έχει προστεθεί στην εφαρμογή του μητρώου (http://apps.eopyy.gov.gr).


Ο Οργανισμός παρέχει, παράλληλα, σειρά διευκρινήσεων αναφορικά με τη χρήση του νέου κωδικού Υλικών από τους συμβεβλημένους παρόχους. Μεταξύ άλλων, ενημερώνει πως:
Από 01/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών όπου τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει τον νέο κωδικό μητρώου ΕΚΑΠΤΥ-ΕΟΠΥΥ, όπου αυτό απαιτείται.

Έως τις 31/05/2017 θα γίνονται δεκτές εκτελέσεις γνωματεύσεων για το σύνολο των ανωτέρω κατηγοριών, χωρίς να απαιτείται να καταχωρηθεί ο μοναδικός αριθμός barcode, ενώ τα προϊόντα πρέπει να πληρούν τους γενικότερους όρους αποζημίωσης που έχουν τεθεί.

Από 01/06/2017, τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν λάβει και το μοναδικό αριθμό barcode (άυλη ταινία γνησιότητας) από τη σχετική εφαρμογή στην πλατφόρμα, διότι το σχετικό πεδίο θα είναι υποχρεωτικό στις εκτελέσεις των γνωματεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως με την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος εκτελέσεων μέσω του e-dapy, η εκτέλεση γνωματεύσεων πρέπει να γίνεται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να γίνεται χρήση του χειρόγραφου εντύπου.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13-04-2017


Πηγή : virus