ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Απ. Βαλτάς: Απάντηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον κ. Θεοδοσιάδη

Με έκπληξη ενημερώθηκα για την ανάρτηση του  κ. Κ. Θεοδοσιαδη, σχετικά με το πρόσωπο μου, καταγγέλλοντας με ότι, το 2014 εξόφλησα τους φαρμακοποιούς της Λέσβου, όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εις βάρος όλων των άλλων φαρμακοποιών της χώρας.
Η διάθεση του κ. Θεοδοσιάδη να βλάψει το πρόσωπο μου, τον οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αφού:
1. Για τα ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΥΔΕ, του ΤΥΔΑ, του ΤΥΠΘ, του ΤΑΣ, του ΗΛΠΑΠ, του ΗΣΑΠ και των Τραπεζών που αποτελούν  το 75% των ληξιπρόθεσμων οφειλών (που είναι περί τα 16,500,000εκ), ο Φ.Σ. Λέσβου δεν είχε συνάψει ποτέ σύμβαση, επομένως δεν υπήρχαν οφειλές στα εν λόγω ταμεία.

2. Για τις οφειλές της ΔΕΗ και του Οίκου Ναύτου, που αποτελούν το 11% περίπου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο Φ.Σ. Λέσβου είχε προβλέψει να αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Για τα μέλη του ΦΣ Λέσβου ήταν σύνηθες άλλωστε να αναστέλλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για όλα τα ταμεία που καθυστερούσαν την πληρωμή, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές μας.
3. Για οφειλές του ΤΣΑΥ που αποτελούν το 9% περίπου του συνολικού ποσού, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά το ΦΣ Αττικής, που οι συνταγές του είχαν χαθεί, και το υπόλοιπο, υποβολές μεμονωμένων φαρμακείων ή υποβολές μέσω Συλλόγων για ορισμένα φαρμακεία, που είχαν επίσης χαθεί.
4. Τέλος το 5% περίπου, αφορά οφειλές όλων των άλλων ταμείων, και οι περιπτώσεις είναι και μεμονωμένες υποβολές συναδέλφων, και περιπτώσεις συναδέλφων που εκτέλεσαν συνταγές παρ΄ ολη την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τους Συλλόγους τους και άλλων περιπτώσεων.
5. Tο κείμενο των πεπραγμένων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου που επικαλείται ο κ. Θεοδοσιάδης, αναφέρεται στις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των φαρμακοποιών του νομού μας για τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαμε σύμβαση (ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ , ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΔΕΗ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΣΑΥ), όπου όλοι οι διανεμητικοί λογαριασμοί και οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν εξοφληθεί για τα ταμεία αυτά, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων Συλλόγων, που έχουν χαθεί ορισμένες υποβολές και περιπτώσεις μεμονωμένων υποβολών συναδέλφων.
Για τα ταμεία όπως ΤΣΜΕΔΕ, ΤΥΔΕ, ΤΥΔΑ, ΤΥΠΘ, ΤΑΣ και Τραπεζών, για τα οποία είχε σύμβαση ο ΦΣΘ, γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Θεοδοσιάδης τον αγώνα που δόθηκε στα τέλη του 2014, για να βρεθούν οι συνταγές που ήταν διάσπαρτες σε υπηρεσίες, για να πειστούν οι διευθυντές των τότε ταμείων να τις αποστείλουν στην ΚΜΕΣ για επεξεργασία, που όμως αρνήθηκαν παρ΄ολες τις διαμαρτυρίες και τις καθημερινές μας πιέσεις.
Γνωρίζει επίσης την χαρακτηριστική περίπτωση του υπευθύνου υπαλλήλου στο ΤΣΜΕΔΕ, ο οποίος αδιαφόρησε να αποστείλει τα εντάλματα μέχρι τις 31/12/14, αξίας 9,000,000, παρά τις αφόρητες πιέσεις και διαμαρτυρίες, και να χαθεί έτσι η ευκαιρία να εξοφληθούν τότε όλοι οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα.
Προτού αναφερθεί σε ανακρίβειες όπως «μόνο οι φαρμακοποιοί του ΦΣ Λέσβου έχουν πληρωθεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές», και ότι “κάνω χρήση ή μάλλον κατάχρηση της ιδιότητας του Αντιπρόεδρου του ΠΦΣ και συγχρόνως αρμοδίου για τον ΕΟΠΥΥ” που αποτελούν στοιχεία για συκοφαντική δυσφήμηση, θα μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου  και θα τον ενημέρωνα εμπεριστατωμένα.
Όμως δεν το έκανε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!!!
Αυτό ίσως που δυστυχώς δεν θυμάται ο κ. Θεοδοσιάδης, είναι ότι ένα μέρος των πληρωμών έγιναν επί της προεδρίας του, επομένως αν ήταν αλήθεια τα καταγγελλόμενα, συνυπεύθυνος είναι  και ο ίδιος και μάλλον χαρακτηρίζεται από έλλειψη διορατικότητας!!!
Δυστυχώς, τον δρόμο της εμπάθειας του κ. Θεοδοσιάδη, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω.  Έξαλλου όλοι θα κριθούμε κάποια στιγμή από τις πράξεις μας, τις θέσεις μας και κυρίως από την αλήθεια των λόγων μας.
Οι τότε πρόεδροι όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων και οι αντιπρόσωποι στον Π.Φ.Σ. γνωρίζουν τον αγώνα που δώσαμε από κοινού για να μπορέσουμε να εξοφλήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Για το γεγονός αυτό ο κ. Θεοδοσιάδης επανειλημμένα έχει αναφερθεί στις Γ.Σ. του ΠΦΣ για την  προσωπική του επιτυχία ως τότε  πρόεδρος, τώρα όμως λασπολογεί!!!
Οι μέθοδοι συκοφάντησης και η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι τακτικές που ο φαρμακευτικός κόσμος συνειδητά πλέον τις απορρίπτει.
                                                                                       Απόστολος Βαλτάς
Πρόεδρος του ΦΣ Λέσβου
Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ