ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Χάνουν και την ΦΑΜΑΡ οι Μαρινόπουλοι

Σε πλήρη κατάρρευση ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Η οικογένεια Μαρινόπουλου φέρεται να χάνει και τον δεύτερο βασικό της πυλώνα, την ΦΑΜΑΡ.

Ενώ στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος η υπόθεση έχει βαλτώσει στην ελληνική δικαιοσύνη, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον άλλο ισχυρό βραχίωνα που ελέγχεται από την οικογένεια Μαρινόπουλου και αφορά την φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ.



Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε από τις ελληνικές τράπεζες πρόταση για την παροχή αναχρηματοδότησης και ανάληψη της διοίκησης του ομίλου από την Pilarstone, που αποτελεί πλατφόρμα διαχείρισης δανείων που έχει σχηματισθεί από την ΚΚR.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η συμφωνία αφορά την θυγατρική της ΦΑΜΑΡ στην Γαλλία ή το σύνολο του φαρμακευτικού ομίλου. Η ΦΑΜΑΡ (σ.σ. ΦΑρμακεία ΜΑΡινόπουλου) συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως στην παραγωγή φαρμάκων και φαρμακοκαλλυντικών στον κόσμο με εργοστάσια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η δραστηριοποίηση της οικογένειας Μαρινόπουλου στον χώρο του φαρμάκου ξεκίνησε το 1893 όταν ο Δημήτριος Μαρινόπουλος ξεκίνησε άνοιξε το πρώτο φαρμακείο που έφερε το όνομα του στην Νεάπολη για να έρθει στην συνέχεια το 1908 το γνωστό φαρμακείο στην Ομόνοια. Το επόμενο σημαντικό βήμα ήταν η δημιουργία της ΦΑΜΑΡ το 1949 η οποία παρήγαγε φάρμακα και καλλυντικά τόσο για λογαριασμό ξένων εταιρειών εταιριών όσο και για τον ίδιο τον όμιλο. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα σήματα που διέθετε στο χαρτοφυλάκιο της ήταν η Προδέρμ.


Πηγή : news247