ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνεχίζει την πρόκληση ο Βαρνάβας: Ο κ. Λουράντος δεν μας λέει λέξη για το... "νερό για βρέφη"!

Με δύο ερωτήματα προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντο επανήλθε με γραπτή του δήλωση την Παρασκευή 19 Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, σχετικά με το... "νερό για βρέφη", το οποίο απεσύρθη από τα ράφια ιδιωτικών  φαρμακείων της χώρας μας με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Είχε προηγηθεί η εξής απάντηση του κ. Λουράντου στο αρχικό σχόλιο του κ. Βαρνάβα:

Ο κύριος Βαρνάβας ο οποίος ως πρόεδρος εκπροσωπεί έναν πολύ αξιόλογο υγειονομικό κλαδο , καλο θα ήταν να ασχοληθεί με τον κλαδο του και τα νοσοκομεία , μια και του δίνεται η ευκαιρία να ... "επιτύχει" κατι τωρα που το κόμμα του ειναι στην εξουσία και να σταματήσει να δικαιολογεί την παρουσία του στα κοινά και ιδιαίτερα στην πολιτική σκηνή επιτιθέμενος συνέχεια εναντίον των φαρμακοποιών.

Εκτός από κόμπλεξ που πιθανώς διακατέχεται προερχόμενο ίσως από ανεκπλήρωτα παιδικά του όνειρα , οτιδήποτε άλλο ανήκει σε άλλα προσωπικά απωθημένα...

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ


Ο κ. Βαρνάβας στην νέα γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής :

"Ευχαριστώ τον κ. Λουράντο που ανέλαβε αφιλοκερδώς καθήκοντα προσωπικού μου ψυχαναλυτή. Ευτυχώς νιώθω καλά και δεν προτίθεμαι να τον αξιοποιήσω στο ρόλο αυτό.
Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία του διαλόγου που ξεκινήσαμε να του απευθύνω εκ νέου το βασικό ερώτημα του σημειώματός μου, στο οποίο ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) απέφυγε να δώσει απάντηση.
Το ερώτημα είναι σαφές: συμφωνεί με τη διάθεση από τα φαρμακεία του «νερού για μωρά», το οποίο δε διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση και εξαπατά τους γονείς;
Αν όχι, απορώ γιατί δεν αντέδρασε ο ΠΦΣ όταν αρκετοί φαρμακοποιοί άρχισαν να διαθέτουν αυτό το προϊόν στα φαρμακεία τους και το απέσυραν αναγκαστικά μόνον όταν υπήρξε απαγόρευση από το υπουργείο Υγείας.
Αν έχει την καλοσύνη ας απαντήσει ο κ. Λουράντος και στο δεύτερο -και σοβαρότερο - ερώτημα του σημειώματος: συμφωνεί με την αντιποίηση επαγγέλματος στην οποία προβαίνουν αρκετοί φαρμακοποιοί χορηγώντας φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή;".


Πηγή