ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Θ.Γιαννούκος: «Στον απόηχο και στα μεθεόρτια μιας εκλογικής διαδικασίας»

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από τις εκλογές του Δευτεροβάθμιου οργάνου μας και ακόμη, για διαφόρους λόγους, δεν έχει γίνει η συγκρότησή του σε Σώμα. Σε όλο αυτό το  διάστημα λέγονται πολλά, γράφονται περισσότερα αλλά κυκλοφορούν και υπονοούνται άπειρα σενάρια, κάτι πολύ συνηθισμένο τα τελευταία τέσσερα χρόνια,απόρροια της τραγικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Υποψιαζόμαστε τους πάντες και τα πάντα, βλέπουμε παντού ‘’εχθρούς’’ και ‘’προδότες’’, μέσα κι έξω από τον χώρο μας. Εν μέρει είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί, ενέχει όμως και πολλούς κινδύνους ειδικά όταν ξεπερνιούνται κάποια ανεκτά όρια, τα οποία θεωρώ ότι ήδη τα έχουμε περάσει προ πολλού στην περίπτωσή μας.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω ή να πάρω το μέρος της μιας ή της άλλης άποψης ή παράταξης, διότι, ως καλοπροαίρετος πάντα, θεωρώ εκ προοιμίου ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα Συνδικαλιστικά του Κλάδου μας, έχουμε καλές προθέσεις για το μέλλον όλων μας. Αλλωστε οπωσδήποτε θα υπάρχει ανάλογη επιχειρηματολογία, ένθεν κακείθεν, για την ακρίβεια και το σωστό των θέσεών της. Οφείλω όμως να τονίσω με κάθε τρόπο, ότι με όλα αυτά έχουμε χάσει την ουσία και τα πολλαπλά μηνύματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Θα προσπαθήσω λοιπόν εδώ εν συντομία να καταθέσω την δική μου καθαρά άποψη, μήπως μπορέσω να βοηθήσω, έστω και λίγο, στο ξεκαθάρισμα της κατάστασης.
Τον περασμένο χρόνο στους Συλλόγους της Χώρας έγιναν οι  εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών Δ.Σ. και των Εκλεκτόρων. Με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες, όσοι έλαβαν μέρος από τα 12000 περίπου Φαρμακεία, εξέλεξαν 174 Εκπροσώπους για τον Π.Φ.Σ. Τονίζω δε ‘’όσοι έλαβαν μέρος’’ διότι κάποιοι δεν το έκαναν αποστασιοποιούμενοι αυτής της διαδικασίας, ’’τσουβαλιάζοντας’’ ταυτόχρονα όμως όλους και όλα στην λογική του ‘’όλοι τους ίδιοι είναι άρα γιατί να συμμετέχω’’ και άλλες γνωστές δικαιολογίες, τις οποίες πιστεύω ότι επικαλούνται για δικούς τους καθαρά λόγους, αφήνοντας στους άλλους την όλη διαδικασία και την ευθύνη λήψης των αποφάσεων, στεκόμενοι όμως πάντα ‘’στην άκρη’’ κουνώντας συνεχώς το δάκτυλο και κάνοντας πάντα κριτική εκ του ασφαλούς. Διότι υποψήφιοι υπήρχαμε πολλοί, δόξα τον Θεό, εβδομήντα και νομίζω, κανένας δεν τους ‘’έκανε’’;; κανείς κατάλληλος γιαυτούς;; Για όλους αυτούς λοιπόν θα χρησιμοποιήσω την ρήση παλαιού μεγαλοπαράγοντα πολιτικού, δεν δικαιούνται δια να ομιλούν πλέον, όσο αντιδημοκρατικό και εάν ακούγεται και ας μην με εκφράζει ως νοοτροπία και ως αρχή.
Ολοι οι άλλοι λοιπόν αποφάσισαν, εντελώς δημοκρατικά και έδωσαν μια ισχυρή πλειοψηφία στην Α.Ε.Σ.Π. της οποίας ηγείτο και ηγείται ο Κυριάκος ο Θεοδοσιάδης, εκλέγοντας 5 συν 2 ανεξάρτητα συνεργαζόμενα μέλη στο νέο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Τα υπόλοιπα μέλη είναι 3 από την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία, 2 από την Συνεργασία, 1 από την Πανεπιστημονική, 1 στους Εναπομείναντες και ο ο Γιάννης ο Μακρυγιάννης, γνωστός και μη εξαιρετέος παλαιός και εκλεκτός Συνάδελφος. Εξ αυτού λοιπόν προκύπτει ότι το μήνυμα που έστειλε το Σώμα είναι ότι ο πρώτος λόγος ανήκει στην Α.Ε.Σ.Π. και στον Κυριάκο Θεοδοσιάδη για την Προεδρία. Βέβαια δεν του έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι θέλει και πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε συνεργασία, αλλά πάντα με Πρόεδρο τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη.!! Οσο και να το παιδεύουμε, όσο και να γράφουμε κατεβατά και προσκλήσεις φιλίας και συνεργασίας από εδώ και από εκεί, όσο και εάν αναλύονται θέματα, σε ‘’σεντόνια’’, με διάφορα επιχειρήματα διάφορες καταστάσεις, για κάτι άλλο και διαφορετικό, για ανίερες τακτικές, που, ενδεχομένως και άλλοι μπορώ να πω ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποίησαν, όσο και εάν εγκαλούν με την πρώτη ευκαιρία ότι ‘’πετάει και ότι κολυμπάει’’, η ουσία είναι μια, το Εκλεκτορικό Σώμα του Π.Φ.Σ. και ως εκ τούτου η πλειονότητα των Συναδέλφων, θέλει συνεργασία των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ., αλλά με Πρόεδρο πάντα τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη!!! Οσο και εάν δεν αρέσει σε κάποιους, η ουσία είναι αυτή και όλα τα άλλα είναι απλά λόγια τα οποία όμως, όπως έγραψα και παραπάνω, κρύβουν και κιδύνους. Ενας από αυτούς είναι το να συμβεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έβγαλε και αποτυπώνει το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι τότε θα μιλάμε για ακραίο Συνδικαλιστικό ατόπημα, κάτι το οποίο συνέβη σε κάποιες  Συλλογικές εκλογές, δημιουργώντας δυσαρμονία ανάμεσα στην εκπεφρασμένη ετυμηγορία της πλειοψηφίας και στην προσωπική βούληση κάποιων Συναδέλφων, αλλά κρίνω ότι θα ήταν παντελώς απαράδεκτο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο και στο Δευτεροβάθμιο, μέσα από περιστασιακές συμμαχίες , στιγμιαία συμφέροντα και διαδικασίες κακής ποιότητας και πέρα από κάθε δεοντολογία. Τώρα όσον αφορά την καθυστέρηση που υπάρχει, δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό θέμα, διότι θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία, μια συμφωνία κυρίων, ούτως ώστε να κινηθεί ωσάν να ήταν Σώμα για να τρέξουν τα θέματα του Κλάδου μας ή μήπως λόγω θερινής ραστώνης,Αύγουστος γαρ, κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν αφήνοντας την λύση για τον Σεπτέμβριο, με το φθινόπωρο και την δροσιά.
Κλείνοντας, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης σύντομα και να βρούμε κοινό βηματισμό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις και διέξοδους στα σημερινά οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έχοντας πάντα κατά νου την ετυμηγορία της βάσης που λέει σαφέστατα, σε πλειοψηφούντες και μειοψηφούντες, αφήστε στην άκρη τα παιχνίδια εξουσίας και βρείτε άμεσα λύσεις στα καυτά προβλήματα που έχουμε αφού με την θέλησή σας και την ψήφο μας βρεθήκατε εκεί που είσθε!!! Ολα τα υπόλοιπα ανάγονται στη σφαίρα της λαϊκής σοφίας που λέει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οπως επίσης, πάντα σύμφωνα με την ρήση εξέχοντος μακαρίτη πλέον πολιτικού, στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πόσο μάλλον στη συγκρότηση ενός  Συλλόγου σε σώμα.!!!.

Θανάσης Γιαννούκος
Εκλέκτορας
Φ.Σ.Ευβοίας
Ψαχνά 11-8-2014