ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Δελτίο τύπου για ατομικές συμβάσεις

Μαρούσι 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έλαβε σήμερα 5-12-2012 την απόφαση (αρ. 892/συν. 75/5- 12-2012), για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας «παράλληλης σύναψης ατομικών συμβάσεων του Οργανισμού με παρόχους – φαρμακοποιούς», με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προαγωγή της υγιούς συμβατικής συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και των παρόχων στο χώρο του φαρμάκου.

Ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην λήψη της παραπάνω απόφασης, διότι για 4η συνεχή φορά μέσα στο έτος 2012 οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχώρησαν στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και συνεκτιμώντας ότι με τις παρούσες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων αδυνατεί να καταβάλει το αντίτιμο της αξίας φαρμάκων ακόμη και για συνήθεις φαρμακευτικές θεραπείες (π.χ. υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνιες καρδιοπάθειες κ.α.) γεγονός που προκαλεί τη γενικευμένη δυσμενή επίπτωση στην υγεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού.


Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ανακοινώνει ότι από την 7η Δεκεμβρίου 2012 θα εφαρμόσει την παράλληλη «σύναψη ατομικών συμβάσεων με τους παρόχους- φαρμακοποιούς», με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων που αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα αναγκαία φάρμακα και στη συνέχεια να προσφεύγουν στα αρμόδια τμήματα παροχών προκειμένου να γίνει απόδοση της δαπάνης.

Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα σε ανάρτηση σχεδίου ξεχωριστής ατομικής σύμβασης των φαρμακοποιών, στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr), η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους για την σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.



Από Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.