ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

«Χρυσή» συνταγογράφηση χωρίς φόβο και πάθος! Νέες αποκαλύψεις για απάτη με φάρμακα

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αδυνατούν να πάρουν τα φάρμακά τους, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει και καλύπτει όλο και λιγότερα στην περίθαλψη κάποιοι φαίνεται ότι πλουτίζουν ακόμα. Νέες αποκαλύψεις για υπερσυνταγογράφηση.Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπερσυνταγογράφηση που καταγράφηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη χώρα μας όπου σύμφωνα με το επίσημο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και του υπουργείου Υγείας το μήνα Ιούλιο όσο και για το μήνα Αύγουστο ο αριθμός των συνταγών άγγιζε και ξεπερνούσε τα 4 εκατομμύρια 600 χιλιάδες.
Μετά από σχετικά προσφυγή του υπουργείου Υγείας η όλη υπόθεση εξετάζεται από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Φαίνεται πάντως ότι εκλάπησαν ΑΜΚΑ γιατρών κυρίως από την περιφέρεια προκειμένου να αξιοποιηθούν για τη χορήγηση φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε και νέα στοιχεία, δεδομένου πως η αύξηση στη συνταγογράφηση του Ιουλίου και του Αυγούστου δικαιολογείται σε ένα βαθμό και από τις απεργίες των φαρμακοποιών.
Τα νέα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν έναν δυσανάλογα αυξημένο αριθμό συνταγογραφήσεων, ακόμη και στις αρχές του Οκτωβρίου. «Εμφανίζεται να έχει ασθενήσει το 10% των Ελλήνων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κ. Λυκουρέντζος, την πρώτη Οκτωβρίου συντάχθηκαν 288.476 συνταγές, στις 2 Οκτωβρίου 278.520 συνταγές, ενώ ανάλογα ήταν τα προχθεσινά αλλά και τα χθεσινά νούμερα.

Πάντως, ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός των συνταγών που παρατηρούνται ήδη από το καλοκαίρι ανάγκασε τον Υπουργό Υγείας να ζητήσει από τον Αύγουστο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ελέγξει τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ, καθώς υπάρχουν υποψίες είτε για επίθεση χάκερ στο σύστημα είτε για παράνομη καταχώρηση πλαστών συνταγών.

Δήμητρα Ευθυμιάδου